Кухня - це особливе приміщення, де воду використовують досить часто. У цьому часто змінюють температуру води та напір. Також від кухонного змішувача знадобиться велика площа зрошення, мобільність та найбільша зручність регулювання. Які ж рішення для цих завдань пропонують виробники сантехніки?
Одним із найпростіших варіантів є звичайний дво- або одноважільний кухонний змішувач з нерухомим виливом. Його не зручність у використанні компенсується простотою у догляді та не частим ремонтом.

Вибір кухонного змішувача

Види змішувачів для кухні

Для бажаючих більшої зручності у своїй діяльності на кухні краще зупинити свій вибір на більш сучасних видах. Такі моделі можна поділити на кілька типів:
• з поворотним виливом (гусяком, носом).
• з висувним виливом душем або лійкою);
• з додатковим краном для питної води;
• з різного виду поворотними та телескопічними конструкціями.
Перша група – це трансформований стандартний кухонний змішувач. Такі моделі особливо зручні, якщо у вас встановлена ​​подвійна раковина стандартних розмірів і немає спеціальних запитів щодо функціональності обладнання.

Простий зручний кран на кухню

Більше функціональні крани з висувним душем. Завдяки такій конструкції мити великі предмети – пляшки, великі фрукти (наприклад, кавуни) чи овочі, каструлі набагато простіше. Також завдяки таким змішувачам ви з легкістю зможете видалити з кухонної мийки будь-які забруднення, особливо, якщо висувний шланг лійки досить довгий.

Кран на кухню з душем

Кухонні змішувачі з фільтром для питної води найчастіше виробляються в комбінованому варіанті – двома отворами у виливі (гусі) і з двома регуляторами. Іноді випускаються моделі кранів із двома виливами. Завдяки такому змішувачу ви отримуєте одночасно і фільтровану питну воду, і водопровідну воду

Оригінальний кран із фільтром на кухню

Ну, і звичайно ж, дизайнерські змішувачі з оригінальними конструкціями виливу і можуть поєднувати в собі всілякі можливості вищезгаданих типів і мати додаткові особливості. Головний плюс таких моделей - це їхня функціональна пристосованість для певних умов та унікальність.