Як підключити комбіновану сушку для рушників своїми руками?

Як підключити комбіновану сушку для рушників

Більшість українців використовує рушникосушки не тільки як засіб для сушіння білизни та рушників. Цей багатофункціональний прилад дозволяє обігріти ванну, позбавити зайвої вогкості та підтримувати в приміщенні нормальний мікроклімат. Однак найбільш поширені водяні моделі справляються з подібними завданнями лише під час опалювального сезону. Забезпечити обігрів ванної кімнати і сушіння рушників після закінчення централізованої подачі тепла допоможе комбінована електро-водяна сушка для рушників. Таке обладнання однаково ефективно працює від гарячої води, і від електрики. Встановити його у власній ванній за бажання зможе кожен українець. Для цього знадобиться водяна сушка для рушників, спеціальний тен і трохи зусиль.

Варіанти підключення

Залежно від модифікації сушки для рушників, параметрів наявного трубопроводу, розташування розеток та інших особливостей ванної кімнати, підключити сушки для рушників можна різними способами. До найпоширеніших варіантів монтажу можна віднести:

  • Діагональні. При такому варіанті монтажу гаряча вода заходить у верхній частині сушки для рушників і виходить по діагоналі знизу. Тен також встановлюється у нижній частині пристрою. Найбільше для цих цілей підходить «Авантаж Аура» золотого кольору, «Прімо Хром» та інші подібні моделі.
  • Верхня через одну стійку. Гаряча вода заводиться зверху, остигла виводиться за тією ж стійкою. Усередині другої стійки рушникосушарки встановлюється нагрівальний елемент. Оптимально підходять для цих цілей моделі «Престиж Бронза» або «Вог Хром».
  • Бокове. Для такого варіанту монтажу підійдуть різні моделі «драбинок», проте необхідно заглушити одну зі стійок (зверху встановити заглушку, знизу тен). По другий в опалювальний період подаватиметься гаряча вода.

Підключення електро-водяної сушки для рушників

Для підключення нагрівального елемента можна використовувати 1 або 2 триосьові кутові крани. Такий трійник помітно полегшить монтаж тену та дозволить обійтися без істотних переробок обладнання. Причому встановити його можна як на нову, так і на сушарку для рушників, що вже працює. Незалежно від обраного способу монтажу необхідно організувати байпас із парою кульових кранів. Ця додаткова труба дозволить своєчасно перекривати воду, що надходить з магістрального трубопроводу, після закінчення опалювального сезону. Щоб байпас і сама сушарка функціонували правильно, рекомендуємо вдатися до допомоги професіоналів.